Onderdelen

Riggers:

Standaard riggers: 

Aluminium 3 punts rigger (1 punt voor, twee midden). De hoogte en het span kunnen 30mm worden aangepast per rigger. Geleverd met drukstang, voor scull en boordriggers.

 

 

Aluminium back rigger: 

Aluminium 2 punts rigger. De rigger ondersteund een C beugel. Ook bij deze rigger kan de hoogte en het span

 30mm per rigger worden aangepast.

Deze rigger is licht, compact en zonder drukstang. De rigger zorgt ervoor dat er geen draaiende beweging is van de dolpen en door het ontwerp vangt deze rigger minder wind.  

 

Aluminium wing rigger:

Een aërodynamisch profiel van aluminium, gemonteerd op 2 bevestigingsbeugels. Ook hier kan er 30mm van de hoogte en span versteld worden. Drukstangen worden bij boordriggers standaard geleverd. Voor scull riggers kunnen ze ook worden geleverd, indien besteld. Veel roeiers willen graag een wingrigger vanwege de vergrote afstand tot het water ten opzichte van de andere riggers. Wing riggers zijn zwaarder dan de andere tradionele riggers. Het voordeel van wingriggers is dat ze makkelijk kunnen worden verplaatst richting de boeg of slag waardoor de boot kan worden "getrimd". 

 

Aluminium back wingrigger:

De backwingrigger kan besteld worden op skiffs en in de  nabije toekomst ook op tweëen. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Eton 2013 is al een backwingrigger 2x gebruikt, met succes.

 

Alle wingriggers zijn te bestellen met een quick release system, waardoor de rigger heel erg gemakkelijk van de boot afgehaald kan worden. 

 

Voetenboorden:

De voetenboorden zijn gemaakt van carbon, met PVC schuim van een 

hoge dichtheid en met een epoxy laag op hoge temperatuur uitgehard. Hierdoor zijn de voetenboorden licht en stijf waardoor de overdracht van kracht op het voetenboord naar de boot zo efficiënt mogelijk gebeurd. 

De voetenboorden zijn makkelijk aan te passen: naar voor en achter, naar boven en naar beneden en de hoek van het voetenboord. 

In de skiffjes zitten de voetenboorden aan de boordrand vast waardoor de schoenen verder uit elkaar gezet kunnen worden en de stijfheid van het boord beter wordt. 

Alle boten (ongeacht de klasse) hebben dezelfde kwaliteit schoenen met klitteband en een quik release pull. Hielstrings zijn standaard bijgevoegd. 

Als optie kunt u kiezen voor een Flexfoot systeem in plaats van de vaste schoenen. Dit systeem is gebasseerd op het systeem wat op de Concept2 ergometers te vinden is, 

maar dan aangepast voor in de boot. Voor de hielen is een ronde vorm gemaakt waardoor deze in elk boottype inbeouwd kunnen worden, ook hier zijn standaard hielstrings bijgevoegd. Dit systeem wordt vaker gevraagd bij boten die voor breed clubgebruik ingezet worden. 

Voor adaptive boten zijn er voetenboorden met een houten plaat, waardoor u het voetenboord kunt aanpassen zoals u wilt, door bijvoorbeeld een schoen dichter bij het midden te schroeven dan de andere schoen.

 

Bankjes en slidings:

Alle swift boten hebben dezelfde carbon bankjes welke zorgen voor een uitstekende stijfheid terwijl het gewicht minimaal is. Het onderstel is gemaakt van nylon met de assen van 

geanodiseerd aluminium. Voor de slidings hebben we 3 verschillende lengtes: 820mm, 850mm, 880mm. Vanaf 2009 zijn de slidings van hard geanodiseerd aluminium gemaakt. 

Alle boten worden geleverd met elastiekjes om de bankjes vast te kunnen zetten tijdens transport. 

 

Vinnen:

Alle Swift Racing boten hebben een gemakkelijk vervangbare vin van geanodiseerd aluminium en zijn bevestigd aan de boot met een vinbox. Er zijn 4 verschillende maten, voor skiffs, tweën, vieren en achten. 

De roertjes zijn van roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in small (50x80mm) voor korte baan of large (80x100mm), aanbevolen voor rivieren en lange afstandswedstrijden.

 

Spanten:

Alle boten, ongeacht de klasse, hebben carbon spanten.  Samen met de riggers zorgen ze ervoor dat de krachten efficiënt worden omgezet in bootsnelheid. Waardoor er zo min mogelijk vermogen verloren gaat. 

 
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een
offerte aan voor een snelle
indruk van onze prijs-
prestatieverhouding.

Naar aanvraag >

Waterline Equipment
Peter Klomp
Ambrosiusweg 7
5081 NV Hilvarenbeek
(+ 31) 06 14 16 70 14
info@waterline.nl

 

 

Like us on Facebook!